2023/10/26 - Adviesloket Schoon en Emissieloos Bouwen

Adviesloket Schoon en Emissieloos Bouwen

Het Rijksprogramma Schoon en Emissieloos Bouwen start een loket voor opdrachtgevende overheden. Het loket adviseert bij de implementatie over schoon en emissieloos bouwen.

Het loket is behulpzaam bij vragenrond financiering, inkoopinstrumenten en beleidsadvisering. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de opgedane kennis en ervaring uit Buyer Group Zero Emissie Bouwmaterieel. Het loket helpt overheden die aan de slag willen met schoon en emissieloos bouwen, maar worstelen met vragen zoals: Hoe beïnvloed ik de besluitvorming als ik SEB wil opnemen in beleid? Wat zijn effectieve inkoopinstrumenten die passen bij mijn organisatie? Welk emissieloos materieel is er beschikbaar in de markt? Hoe zit het met subsidies of financieringsmogelijkheden? Wat moet ik regelen qua laadvoorzieningen? En hoe controleer ik of nieuw beleid worden nageleefd tijdens de uitvoering? Dit zijn concrete projectvraagstukken waar het Adviesloket SEB bij kan helpen.

 

Ervaring

De kennis van het adviesloket komt voort uit de Buyer Group Zero Emissie Bouwmaterieel. Dit is een samenwerkingsverband van koplopende opdrachtgevers, opdrachtnemers en leveranciers die kennis en ervaring delen rondom het thema Schoon en Emisisieloos Bouwen. Dit adviesloket is weer een vervolg op het adviesloket dat destijds is opgericht in samenwerking met de Buyer Group Zero Emissie Bouwen.

 

Hoe maakje gebruik van het Adviesloket SEB?

Stuur je vraag naarcontact@opwegnaarseb.nlonder vermelding van ‘Adviesloket’ en de duurzaamheidsadviseurs van Movares helpen je verder.

Het Adviesloket SEB heeft een tijdelijke status tot en met december2023. Momenteel wordt er gewerkt aan een ondersteuningsprogramma gekoppeld aan programma SEB, waarbij kennisdeling en hulp bij implementatie belangrijk onderdelen zullen zijn. Hoe het adviesloket precies overgaat in het ondersteuningsprogramma wordt voor afloop van het loket gecommuniceerd