Proeftuin Fietsbruggen

Op dinsdag 16 juni organiseerden Platform WOW en BouwCirculair de proeftuin Bruggen in de reeks SlimCirculair. Deze proeftuin richt zich op fiets- en voetgangersbruggen, gebouwd van materialen als beton, staal, hout en kunststof. Deze materialen hebben invloed op beeldkwaliteit, constructie, onderhoud, levensduur, footprint en kosten. Een groot deel van de bruggen moet de komende decennia worden hergebruikt, gerenoveerd of vervangen. De vraag is: hoe ontwerp en realiseer je een brug die zo circulair mogelijk is?

De vraag is: hoe ontwerp en realiseer je een brug die zo circulair mogelijk is?

De Proeftuin Bruggen richt zich op fiets- en voetgangersbruggen, gebouwd van materialen als beton, staal, hout en kunststof. Deze materialen hebben invloed op beeldkwaliteit, constructie, onderhoud, levensduur, footprint en kosten. Een groot deel van de bruggen wordt komende decennia hergebruikt, gerenoveerd of vervangen. De vraag is: hoe ontwerp en realiseer je een brug die zo circulair mogelijk is? Industrieel, Flexibel en Demontabel (IFD) bouwen geeft daar handvatten voor en geeft de volgende voordelen:

  • besparing op de bouw- en onderhoudskosten
  • beperking van de bouwtijd en de verkeershinder
  • flexibiliteit in gebruik
  • verduurzaming door meer circulariteit en verkleining van de footprint.

Programma van 16 juni – klik op de link voor de presentatie

Een oproep aan opdrachtgevers voor nieuwbouwprojecten

Om de circulaire keuzes te onderzoeken in de proeftuin Fiets- en Voetgangersbruggen doet BouwCirculair een oproep aan opdrachtgevers om nieuwbouwprojecten aan te melden voor de proeftuin (vijf tot tien projecten).

Aanmelden proeftuin

 


    Ik meld mij aan voor deelname aan de proeftuin:
    Proeftuin Gewapend geopolymeer betonProeftuin Asfalt Recycle TreinProeftuin Asfalt SMA 30-50% PRProeftuin Biobased asfaltProeftuin Biobased Verjongingsmiddel in asfaltProeftuin Wegfundering met minerale reststofProeftuin Menggranulaat met minder betongranulaat


    <p class=”p1″></p>