2019/8/19 - Eerste volledig circulaire cityhub in Amsterdam

Vanaf eind 2019 zal Amsterdam Logistic Cityhub als Nederlands eerste volledig circulaire cityhub zijn deuren openen aan het water in het Westelijke Havengebied.
Vanuit deze unieke strategische locatie zal circulair transport met volledig elektrische voertuigen per as of over het water verzorgd kunnen worden en zal het een oplossing bieden aan de stijgende stedelijke logistieke problematiek.
 
Er zal voldoende ruimte voor parkeren zijn met daarbij genoeg laadpalen en ook kantoorruimte zal beschikbaar worden gesteld.? Met 125.000 m2 aan flexibel in te richten ruimte verdeeld over twee verdiepingen is het voor de verschillende huurders binnen ALC de ideale setting om samen te werken en synergie te creëren.

 

Een duidelijk voorbeeld hiervan is de eerste circulaire BouwHub die Beelen Sloopwerken en VolkerWesselsBouwMaterieel samen openen in het ALC. Materialen uit sloopprojecten worden hier verzameld, bewerkt en weer in de markt gezet. Vanuit de BouwHub wordt het totale logistieke proces gecoördineerd waarbij leveringen worden geconsolideerd en op de meest efficiënte manier naar bouwprojecten in de binnenstad worden vervoerd (via weg of water). Omdat het een whitelabel concept is kunnen alle bouwers en toeleveranciers gebruikmaken van de faciliteiten.

Net als dit voorbeeld zal ALC voor een nieuwe kijk op logistiek gaan zorgen met als doel het aantal binnenstedelijke transporten te verminderen en efficiënter te bezorgen.