2024/2/6 - Wereldprimeur: KWS introduceert elektrische 20-tons wiellader

KWS, onderdeel van VolkerWessels, introduceert een nieuwe speler op de duurzame bouwplaats. De Volvo L120H Electric Conversion is een volledig emissievrije 20-tons wiellader, die wordt ingezet voor groot grondverzet. KWS heeft met de ingebruikname van de elektrische wiellader een wereldprimeur en zet hiermee de volgende stap op weg naar emissievrij werken in 2030.

 

De Volvo L120H Electric Conversion, een elektrische variant van de bekende L120H wiellader, is tot stand gekomen in samenwerking met CEES (Construction Equipment Electric Systems), een dochteronderneming van het Zweedse Volvo CE. Met de elektrische wiellader speelt KWS samen met combinatie Answest en Waterschap Scheldestromen in op de groeiende vraag naar duurzame bouwmachines.

 

Aanzienlijke besparing

De L120H Electric Conversion wordt aangedreven door een 240 kWh accu, die zorgt voor een looptijd van ongeveer vijf uur in de meeste middelzware toepassingen. De machine kan in slechts 1,5 tot 2 uur van 0-100% worden opgeladen. Met het inzetten van de Volvo L120H Electric Conversion bespaart KWS zo’n 37.500 kg CO2 per jaar.