2023/10/17 - Proeftuin voor Duurzame Betonmengsels - Doe mee en maak het verschil!

De ambitie van Rijkswaterstaat is duidelijk: in 2030 klimaatneutraal en circulair werken. Betonproductie is een van de sectoren waarin  grote stappen gezet moeten worden om deze doelstelling te bereiken. De productie van beton is namelijk verantwoordelijk voor aanzienlijke CO2-uitstoot. Als toonaangevende opdrachtgever voor grote infrastructuurprojecten begrijpt RWS de dringende behoefte aan verduurzaming van beton.

 

Hoe gaat RWS hierbij helpen?
Rijkswaterstaat neemt actief de verantwoordelijkheid om duurzame betonproductie te bevorderen. Middels de lancering van een proeftuin in IJmuiden (vervolg op Afsluitdijk), met een looptijd van 10 jaar, wil RWS samen met de markt innovatieve en duurzame betonmengsels in de praktijk testen.

Wat biedt RWS?
RWS nodigt u van harte uit om deel te nemen aan onze proeftuin, waarin u de kans krijgt om uw innovatieve betonmengsels te testen.

Logistiek, locatie en testkosten:
Rijkswaterstaat neemt de volledige verantwoordelijkheid voor de logistiek, de beschikbare locatie en de kosten van de tests.

Samenwerking met de sector:
RWS gelooft sterk in samenwerking met de betonsector en streeft ernaar om hand in hand te werken aan de verduurzaming van beton.

Betonakkoord:
De afspraken die zijn vastgelegd in het Betonakkoord vormen de leidraad voor de proeftuin.

 

Belangrijke data:

  • Online informatiebijeenkomst: 9 november 11:00 uur.
  • Start inschrijving: 9 november
  • Sluiting inschrijving: 11 december
  • Deadline voor indienen van dossiers: 22 januari
  • Beslissing over de uiteindelijke deelnemers: een maand daarna

 

Aanmelden voor informatiebijeenkomst

U kunt zich aanmelden voor de informatiebijeenkomst via PDB@rws.nl, dan ontvangt u een teamslink voor de bijeenkomst van 9 november 11:00 uur. Tijdens de bijeenkomst ontvangt u meer informatie over de inschrijving.

 

Meer informatie en contact
Heeft u vragen of heeft u hulp nodig bij uw aanmelding of inschrijving? Neem dan contact op via PDB@rws.nl of Ali Ouchene: 0659090848 of Penny Pipilikaki: 0629632202.