2023/1/9 - Meer subsidiegeld in 2023 voor duurzaam ondernemen

Er is meer geld beschikbaar in 2023 voor milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. Ook hebben ondernemers volgend jaar meer mogelijkheden om met belastingvoordeel te investeren in energiezuinige technieken.

 

Investeren in innovatieve, milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen met belastingvoordeel wordt aantrekkelijker. Het budget voor de Milieu-investeringsaftrek en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (MIA\Vamil) is verhoogd naar € 217 miljoen.

 

Op het gebied van duurzame mobiliteit wordt bijvoorbeeld de subsidiegeld beschikbaar gesteld voor investeringen in elektrische en waterstofvoertuigen en mobiele werktuigen, zoals elektrische bussen.

 

Nieuw zijn waterstof aangedreven mobiele werktuigen, dual-fuel waterstof aangedreven landbouwtractoren, elektrische of waterstof aangedreven truckmixers en elektrisch aangedreven werktuigendragers.

 

Daarnaast hebben ondernemers volgend jaar meer mogelijkheden om met belastingvoordeel te investeren in energiezuinige technieken. In 2023 is hiervoor € 249 miljoen beschikbaar via de Energie-investeringsaftrek (EIA). Dit is een verhoging van € 100 miljoen.

 

Klik hier voor meer info op de website van RVO