2022/2/28 - Op een betere en effectievere manier bermen beheren

In samenwerking met Martens Beton ontwikkelde Essie BV het circulaire, zelfdragende product Eco2Shield, een innovatie om onder andere grasmaaien langs en rondom infraobjecten te vereenvoudigen. Geplaatst rondom een lichtmast of stoplicht creëert Eco2Shield een stabiele ondergrond voor maaimachines. Met deze innovatie vervalt het handmatig maaien, dat langs wegen gevaarlijk is. Eco2Shield verhoogt zo de verkeersveiligheid enorm. Voordeel is ook dat het risico op schade aan lichtmasten of stoplichten vermindert. Gecombineerd met Sika producten voorziet Eco2Shield in een juiste afdichting.

 

Door Eco2Shield komt niet alleen de bosmaaier te vervallen en vermindert daardoor het risico op schade aan bermobstakels, maar ook wordt zo een berucht bijeffect van bosmaaien (vervuiling van de omgeving met micro plastics en metalen) voorkomen.

 

Het huidige maaiproces binnen de Openbare Ruimte is een arbeidsintensief proces. Het groenbeheer groeit fors. Alleen de nieuwe aanwas van groenwerknemers blijft achter. Met Eco2Shield creëert Essie een financieel aantrekkelijke oplossing voor het groenbeheer. Omdat Eco2Shield bermobstakels ontziet, gaan die obstakels langer mee waardoor het Total Cost of Ownership omlaag gaat. Eco2Shield verlengt de levensduur van bermobstakels.

 

www.essiebv.com