2022/12/19 - Dura Vermeer neemt eerste volledig elektrische asfaltset in gebruik

Dura Vermeer zet vanaf deze maand een volledig elektrische kleine asfaltset in op haar asfaltwerken. Met deze asfaltset, bestaande uit een elektrische asfaltmachine (Vögele 800), een elektrische 1,00 meter wals, een elektrische 1,20 meter wals, een elektrische knikmops en een elektrische kleefwagen, kan Dura Vermeer volledig emissievrij asfalteren op infraprojecten. Zo zetten wij een grote stap in de richting van emissievrij bouwen.

 

Cradle to Cradle
De set is gebouwd door Green Road Equipment (GRE), met wie Dura Vermeer een samenwerkingsverband heeft voor het elektrificeren van meerdere asfalt- en grondverdichtingsmaterieelstukken. GRE bouwt diesel aangedreven walsen en asfaltmachines om naar emissievrij elektrisch materieel. Dit gebeurt volgens het cradle to cradle principe, waarbij materieel dat al in gebruik is bij bouwbedrijven een complete refit ondergaat.

 

Uitstoot op 0
Theo Winter, lid Raad van Bestuur van Dura Vermeer: ‘Ik ben trots dat we nu al kunnen laten zien dat emissievrij werken echt kán. Eén van onze duurzaamheidsambities is namelijk Uitstoot op 0. Om dit te bereiken, investeren wij onder andere in groot en klein elektrisch materieel en gaan wij samenwerkingen aan met opdrachtgevers en andere partijen binnen de sector’.