2022/10/11 - De Veenendaalse aanpak ‘De knop in het denken moet om’

“We zijn de aarde aan het opmaken. We plegen roofbouw. Dat is onverantwoord. Wij zijn er verantwoordelijk voor dat wij onze aarde, onze natuur, in goede toekomstbestendige staat houden. Sinds 1970 verbruikt de mensheid elk jaar meer grondstoffen dan de aarde kan maken. Om de neergaande spiraal te stoppen zullen we de knop echt om moeten zetten door keihard in te zetten op de transitie naar een circulaire economie. Die transitie zal ingrijpend zijn. Circulariteit gaat de samen- leving fundamenteel veranderen.” Voor Marco Verloop, wethouder van gemeente Veenendaal, met duurzaamheid, energietransitie, en circulariteit in portefeuille, is het klip en klaar. “Circulariteit is een must. We hebben geen andere keus.”

 

Lees hier het volledige interview met wethouder Marco Verloop, incl. de 10 lessen van Tjeerd Kalsbeek