2022/1/27 - VHG en Fleets-Online werken samen aan digitaal beheer van machine- en wagenpark

Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) en Fleets-Online, aanbieder van digitale oplossingen voor fleet- en assetmanagement, hebben vrijdag 21 januari in Ede een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Samen gaan zij de VHG-leden helpen hun activiteiten slimmer, efficiënter en ‘groener’ uit te voeren. Hiervoor kunnen de leden gebruik maken van een zogeheten IoT-platform waarbinnen alle bedrijfsmiddelen eenvoudig te beheren zijn en informatie leveren. En dat alles ‘in de cloud’.

“Het goed beheren van hun machine- en wagenpark is belangrijk voor onze leden”, vertelt Richard Maaskant, accountmanager relatiebeheer bij VHG. “Denk daarbij aan het efficiënt inzetten van voertuigen en machines en goede beveiliging tegen inbraak en diefstal. Daarnaast willen ondernemers investeringen doen op basis van betrouwbare data, waaronder daadwerkelijke inzet. Ook kunnen ze met goed beheer een aanzienlijke bijdrage leveren aan het reduceren van de CO2-uitstoot.”

 

Besparen
Transport maakt een substantieel deel uit van groenprojecten. Om te kunnen besparen op kilometers en brandstof is inzicht in data nodig. Maaskant: “In de oplossing van Fleets-Online komt dat allemaal samen. Dit bedrijf is thuis in de groensector en heeft al een aantal enthousiaste groenbedrijven als klant. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat deze samenwerking een mooie aanvulling is op onze dienstverlening. Hiermee kunnen we de leden nog meer helpen in de verbetering van hun werkprocessen, tegen gereduceerde tarieven.”

 

Voor alle bedrijven
Murat Ercan, commercieel directeur van Fleets-Online, benadrukt dat de oplossing interessant is voor zowel de middelgrote en grote groenbedrijven, maar zeker ook voor de kleinere. “We kunnen alle leden helpen, of ze nu geheel, een beetje of helemaal niet gedigitaliseerd zijn. Er is ook geen sprake van de aanschaf van duur en technisch complex systeem waarin men allerlei gegevens moet invoeren. Onze oplossing verbindt alle softwaresystemen die de ondernemers al gebruiken. Wij brengen alles samen in één overkoepelend platform waarbinnen de informatie wordt gedeeld en voegen daar nog ‘big data’ aan toe: informatie over weer, verkeer enzovoorts.”

 

Inzicht in bedrijfsmiddelen
De oplossing van Fleets-Online geeft ondernemers inzicht in al hun bedrijfsmiddelen. Van personenwagen en bestelbus tot maaimachine en trilplaat. Door deze allemaal te koppelen met het IoT-platform kan er allerlei data worden verzameld die interessante informatie vormt voor planning, beheer, investeringsbeslissingen enzovoorts. Van auto’s, bussen en machines is bijvoorbeeld de CO2-uitstoot in kaart te brengen. Van machines zijn draaiuren, CO2-uitstoot per project, schades, keuringsgegevens enzovoorts te registreren. Door wagens en machines uit te rusten met gps, chips of sensoren, zijn ze snel op te sporen na een inbraak of diefstal.

 

Slimmer plannen
Door het verzamelen van alle mobiele data is het binnen Fleets-Online ook mogelijk om snel en eenvoudig een goede planning te maken voor de buitendienst. De meest optimale routes worden automatisch berekend. En wie op een project nog een machine mist, kan in een handige app snel kijken waar er nog een beschikbaar is. Zo worden tijd, brandstof en CO2 aantoonbaar bespaard.

 

Werkprocessen digitaliseren
De oplossing is uit te breiden met handige apps voor medewerkers waarin zij hun uren kunnen registreren, werkbonnen en digitale kaarten e.d. kunnen raadplegen enzovoorts. Dat biedt tal van voordelen waaronder: minder fouten, verbeterde productiviteit, minder tijdverspilling, betere klantenservice enzovoorts.

 

Murat Ercan (commercieel directeur Fleets-Online) en Richard Maaskant (accountmanager relatiebeheer VHG)