2021/12/14 - Podcast #4 Bouwen in gemeenschap van goederen

Hoe kan circulair bouwen bijdragen aan de grote opgaven op het gebied van woningbouw? Kunnen we door circulair te denken en doen niet alleen duurzamer maar ook sneller én goedkoper bouwen? En hoe pakt dat uit bij de weg- en waterbouw, en bij utiliteitsbouw? Waar kunnen we de CO2-uitstoot verlagen, hoe verkleinen we de afvalstroom en hoe verminderen we het gebruik van nieuwe grondstoffen? Kortom: wat is nodig voor een succesvolle transitie naar volledig circulair bouwen? In de Circulair Bouwen Podcast bespreken we de kansen, de uitdagingen en de nieuwste ontwikkelingen. Van fabrieksbouw en houtskeletbouw tot het gebruik van bio based en secundaire materialen. En van regelgeving en toezicht tot samenwerking tussen overheid en markt. Dat doen we met deskundigen én doeners.

 

Klik hier naar de pagina van het Transitieteam Circulaire Bouweconomie waarop Podcast #4 staat