2021/11/9 - CHAPLIN wint WOW-prijs 2021

CHAPLIN heeft bij de WOW-dag op 5 november de WOW-prijs voor Beste Samenwerking van 2021 gewonnen! De tweejaarlijkse WOW-prijs dient als eervol podium voor de mooiste projecten in weg-, vaarweg-, en waterbeheer en levert de winnaars een geldbedrag op om de samenwerking nóg een stap verder te brengen. In het CHAPLIN programma werken bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen om de grondstof in asfalt, bitumen, te vervangen door lignine. Daarmee levert men een belangrijke bijdrage aan het vergroenen van de wegenbouw industrie en CO2 reductie.

 

Anita Baas van Rijkswaterstaat: “Asfalt is een van de grootste als het gaat om CO2-footprint. Als je het gebruik van fossiele brandstoffen bij de productie ervan kunt reduceren, dan heb je iets moois in handen. Maar het gaat hier ook om samenwerking: het is heel bijzonder dat er zo ontzettend veel partijen bij dit project betrokken zijn. We willen alle partners van harte feliciteren en een vergaand succes wensen bij de ontwikkeling van biobased asfalt. In Nederland, Europa en verder.”

 

Projectleider Joop Groen van CHAPLIN: “Dit is een mooie eer en ik wil hierbij meteen een oproep doen. We werken langs een waardeketen die begint met een grondstof en eindigt bij de wegbeheerder. Om echt impact te maken, moet biobased asfalt in het groot geïmplementeerd worden en daarin hebben wegbeheerders een enorm sturend vermogen. Sluit je dus aan bij het CHAPLIN initatief en help mee om deze ontwikkeling door te zetten, pak deze uitdaging samen met ons op!”