2021/11/26 - Mourik Duurzaamheid Gamechanger 2021: Een groot succes

Bij Mourik staat duurzaamheid het hele jaar in de spotlights. Maar eens per jaar, in de maand oktober, doen ze er nóg een schepje bovenop. In die periode wordt de Mourik Duurzaamheid Gamechanger georganiseerd: een duurzame strijd tussen Mourik-medewerkers, waarin punten worden gescoord op het gebied van duurzaamheid. Dit jaar waren er maar liefst 83 deelnemers. Team De Groene Hark mag zich een jaar lang de winnaar noemen. Zij maakten onder andere indruk met de Mourik-vogelhuisjes voor medewerkers. Ook zijn er twee winnaars uitgeroepen op het gebied van individuele daden: Erik Janssen en Roos Walraven.

 

Aan de slag met de voorstellen

  • Meer groen rondom het hoofdkantoor en de omgeving o.a. andere met behulp van insectenhotels, en het strooien van bloemzaad.
  • Duurzame mobiliteit beter organiseren.
  • Afval verminderen door o.a. minder printers te gebruiken en te kiezen voor duurzame producten.
  • Het verder verduurzamen van de panden.