2019/1/18 - Hip: industriële lampen van beton

Stoere lampen zijn een trend. Een lamp van beton past prima in die trend. Het materiaal is minimalistisch en past overal bij.

Betonnen lampen kunnen overal toegepast worden. In je woonkamer, maar bijvoorbeeld ook op kantoor of in een winkel. Het geeft een unieke sfeer en maakt dat je de vrijheid krijgt om de rest in de ruimte kleur te geven.

Mooie gloeilamp
Een betonnen lamp vraagt om een bijzondere gloeilamp. Dit omdat de stijl minimalistisch is en je daarom vrijwel nooit een kap hebt. De gloeilamp is daardoor zichtbaar. Deze mooie lamp kun je bijvoorbeeld bestellen bij www.lampdirect.nl. Je vindt daar globelampen, die een mooie grote ronde vorm hebben, of lampen waarbij je de gloeidraad goed kunt zien. Ook kaarslampen lenen zich uitstekend voor een betonnen lamp. Lampdirect heeft ook een assortiment ledlampen, mocht je voor de milieuvriendelijke variant willen gaan.

Bundeling van krachten
Betonnen lampen lenen zich uitstekend om te bundelen. Dit wil zeggen dat je meerdere betonnen lampen bij elkaar hangt. Varieer je in modellen en afmetingen, dan ontstaat een speels effect. Wat ook bijzonder is, zijn lampen met een gekleurd snoer. Het beton is zeer neutraal van kleur, evenals de gloeilamp. Spelen met kleur in het snoer geeft dan een grappig effect. Beton combineert daarnaast prima met hout. Ook bij een industriële inrichting doet beton het goed. Het materiaal past eigenlijk overal bij.

DIY: zelf beton gieten
Om zelf een lamp te maken van beton heb je vooral een portie geduld nodig. Daarnaast een vorm. Je kunt bijvoorbeeld het beton storten in een melkpak. Knip het pak in de grootte waarin je de voet van de lamp wilt hebben. Je koopt een gemonteerd snoer met fitting en verder heb je naast uiteraard beton nog wat knutselmateriaal nodig. Op internet staan diverse filmpjes of stap-voor-stapbeschrijvingen waarmee je een prachtige betonnen lamp maakt. Verras jezelf met beton!