2024/3/15 - VNG start Forum Circulaire Economie en Bestuurlijke Werkgroep Circulaire Economie

1.      VNG-forum Circulaire Economie voor gemeenteambtenaren:

Aanmelden via deze link

Een maand geleden is het VNG-forum over circulaire economie gelanceerd. Op dit platform delen nu al meer dan 80 gemeenteambtenaren kennis over en ervaring met de circulaire economie. Het forum biedt een ruimte voor het delen van interessante artikelen, publicaties, best practices en nieuwsberichten en heeft een handige chatfunctie om onderling contact te leggen. Ook worden behoeften vanuit gemeenten richting het Rijk te communiceren.

Op het forum worden onder andere onderwerpen als Afval & Grondstoffen, Bedrijven, Bouw, Infrastructuur & Ruimte, Inwoners, Landbouw & Voedsel, en Circulaire Economie in Europa besproken.

Voor vragen over het VNG-forum CE kun je contact opnemen met Laura Colenbrander(laura.colenbrander@vng.nl, tel.: 06 27 40 73 27).

 

2.      Bestuurlijke Werkgroep Circulaire Economie:

We nodigen gemeentelijke bestuurders uit om deel te nemen aan een Bestuurlijke Werkgroep Circulaire Economie. Het doel van deze werkgroep is om op bestuurlijk niveau kennis te delen over de gemeentelijke circulaire transitie en de belangen van gemeenten door heel Nederland goed te behartigen richting Rijk. Ook willen we relevante informatie vanuit het Rijk communiceren naar gemeentebesturen, en kennis delen tussen gemeenten op bestuurlijk niveau. Graag verkennen we in een eerste bijeenkomst met een aantal wethouders hoe deze werkgroep te werk kan gaan.

De verkenning naar een Bestuurlijke Wergroep CE vindt plaats op:

Datum: Donderdag 25 april 2024

Tijd: 10:00 – 12:00, inclusief lunch

Locatie: VNG, Den Haag

Aanmelding: stuur voor 11 april 2024 een mail naar laura.colenbrander@vng.nl waarin je vermeldt dat je graag aanwezig bent.

Voor vragen over de Bestuurlijke Werkgroep CE kun je het beste contact opnemen met Wieke van der Zouwen(wieke.vanderzouwen@vng.nl, tel.: 06 82 31 91 55).