Symposium Verduurzaming Beton - gemeente Amersfoort en BouwCirculair - 11 december 2019

Wij nodigen u uit voor het symposium ‘Verduurzaming Beton’ dat de gemeente Amersfoort en BouwCirculair organiseren op woensdag 11 december.
In Nederland gebruiken we ieder jaar 15 miljoen m3 nieuw beton, dat zorgt voor 3,7 megaton CO2-uitstoot per jaar (ruim 2% van de totale landelijke uitstoot). Amersfoort is opdrachtgever van grote bouwprojecten en GWW-werken. Daarbij is beton de meest toegepaste bouwstof. Zoals u wellicht weet, weegt de gemeente duurzaamheid zwaar mee in aanbestedingen. Zo moeten aanbieders laten zien hoe zij de CO2-uitstoot zo veel mogelijk verminderen en welke duurzame bouwmaterialen zij gebruiken. Deze duurzaamheidseisen scherpen wij de komende jaren steeds verder aan.
Wilt u meer weten over de aanscherping van onze aanbestedingseisen? En over de mogelijkheden om beton duurzamer in te zetten? Geïnspireerd worden door mooie praktijkvoorbeelden? Kom dan naar het symposium ‘Verduurzaming Beton’ op 11 december. Uiteraard sluiten we af met een netwerkborrel.

 

Wanneer: woensdag 11 december 14:00-17:00 uur
Waar: ICOONtheater, Leeghwater 1-3, Amersfoort

 

Aanmelden
Wilt u aanwezig zijn bij het symposium ‘Verduurzaming Beton’? Stuur dan een mail naar duurzamestad@amersfoort.nl onder vermelding van ‘aanmelding symposium Verduurzaming Beton’. Vermeld daarbij uw naam en organisatie.

Heeft uw organisatie al ervaring met het duurzaam produceren, recyclen of hergebruiken van beton? En wilt u uw verhaal delen tijdens de bijeenkomst? Vermeld dit dan bij uw aanmelding. Wij nemen dan snel contact met u op.

 

Betonketen
Tijdens het symposium kunt u zich aansluiten bij de Betonketen regio Utrecht-Amersfoort, opgezet door BouwCirculair. De Betonketen biedt veel voordelen en helpt u om te werken aan het verduurzamen van uw bedrijf. Aangesloten bedrijven wisselen kennis uit, stimuleren innovaties en maken met elkaar afspraken over vermindering van CO2-uitstoot en de circulariteit van beton(producten). Uitgangspunt is duurzaam grondstoffenbeheer in combinatie met acceptabele kosten.

Amersfoort werkt toe naar een CO2-neutrale en afvalloze stad. Een slimmer gebruik van grondstoffen moet hierbij helpen. Dit kunnen we niet alleen. We zien u daarom graag op woensdag 11 december!