2019/4/11 - Samen slim circulair bouwen met data

BouwCirculair organiseert 18 april in Zwolle de vierde editie van de SlimCirculair Innovatiebijeenkomst. Op het programma staan vijftien pitches over innovaties op het snijvlak van circulariteit en infra. Nynke ter Heide, van Vidabo verzorgt één van de pitches.
 
Tijdens de pitch licht Nynke ter Heide toe wat data science eigenlijk is, wat je er concreet mee kunt doen op het gebied van circulair bouwen en hoe je dat aanpakt. In gesprek met BouwCirculair geeft Nynke aan dat data science en circulair bouwen en infra minder ingewikkeld is dan het op het eerste oog misschien lijkt. “Het is vooral een kwestie van er samen mee aan de slag gaan, klein beginnen en het succes vervolgens opschalen. Samen slim circulair bouwen met data dus!”
 
Vidabo is gespecialiseerd in de toepassing van data science in de bouw- en infrasector. “Data science draait om inzichten uit data halen. Die inzichten helpen bedrijven of andere organisaties om betere beslissingen te nemen. Ook op het gebied van circulair bouwen biedt data science interessante mogelijkheden. Als je tijd en geld investeert om meer circulair te bouwen, dan helpt data science de meeste winst uit je investering te halen.”