Training Kennismaken met Duurzaam en Circulair Inkopen

Inleiding
Steeds meer overheidsorganisaties willen aan de slag met duurzaam & circulair inkopen. Gezamenlijk besteden overheden jaarlijks 85 miljard euro aan diensten, werken en leveringen aan; en al die inkopen veroorzaken 18% van de Co2 uitstoot en 23% van het grondstoffenverbruik in Nederland. Reden dus om fors in te zetten op duurzaam inkopen! Maar hoe begin je, en waar moet je allemaal aan denken, en hoe zorg je dat je de organisatie betrekt?

Doelgroep

Onder andere beleidsmedewerkers of strategisch adviseurs duurzaamheid, strategisch inkopers die zich bezig houden met duurzaam & circulair inkopen, adviseurs duurzaam inkopen, MVI coördinatoren.

Verwachte basiskennis

Basiskennis over duurzaamheid & circulaire economie, basisbegrip van aanbesteden/inkopen.

Leerdoelen

Na afronding van deze cursus heeft de cursist overzicht over het speelveld rondom duurzaam & circulair inkopen, en praktisch toepasbare ideeën en checklists om mee aan de slag te gaan binnen de eigen organisatie. Ook heeft de cursist inzicht in beschikbare tools & hulpmiddelen, en zicht op waar in de organisatie eventueel aanvullende kennis nodig is. Daarnaast heeft de cursist zicht op welke stappen er nodig zijn om duurzaam en circulair inkopen een organisatiedoelstelling te maken, en niet alleen een inkoopdoelstelling.

Docent

Sara Rademaker, adviseur duurzaam & circulair inkopen en – opdrachtgeverschap

De kosten voor het plenaire dagdeel bedragen 500 euro per persoon, en het dagdeel op maat voor de organisatie kost 600 euro per persoon en wordt van tevoren met de organisatie voorbereid. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit het bespreken van casussen uit uw organisatie, een ambitieweb-sessie voor een inkoopcategorie, of een brainstormsessie over het vertalen van beleid naar inkoopbeleid of strategie.

Praktische informatie

De training bestaat uit één dagdeel. De training is ook in company te organiseren.

  • Minimaal 6, maximaal 12 deelnemers
  • Een incompany training kan worden aangevuld met een dagdeel op maat voor de organisatie. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit het bespreken van casussen uit uw organisatie, een ambitieweb-sessie voor een inkoopcategorie, of een brainstormsessie over het vertalen van beleid naar inkoopbeleid of strategie.
  • training wordt ingepland in september/oktober 2021 bij voldoende belangstelling

Prijs

Kosten voor deelname aan de training bedraagt €500,- excl btw:

  • deze prijs is all-in (lunch, catering, snacks en toegang tot de lesmaterialen)
  • €425,- excl. btw voor elke volgende deelnemer van dezelfde organisatie
  • 10% korting voor de deelnemers/leden van BouwCirculair

Voor het op maat gemaakte incompany dagdeel bedragen de kosten €600,- pp.

 

 

 

Aanvraag informatie training