Proeftuin Duurzame Grondstabilisatie

Op dinsdag 16 juni organiseerden Platform WOW en BouwCirculair de proeftuin Duurzame Grondstabilisatie in de reeks SlimCirculair. Deze Proeftuin richt zich op verduurzaming van grondbehandeling. Het behandelen van grond gebeurt tot op heden hoofdzakelijk met kalk, cement of een combinatie van beiden. Het doel is om duurzame alternatieven te onderzoeken die passen in de principes van de circulaire economie.

Behandelde grond biedt zowel technisch als economisch vaak voordelen

Grondstabilisatie is een techniek, die reeds op grote schaal wordt toegepast en veel voordelen kent ten opzichte van de gangbare praktijk, namelijk het aanbrengen van zandlichaam. Voor het bouwrijp maken en tegengaan van bodemerosie, met name bij slappe bodems, wordt het succesvol toegepast.  Behandelde grond biedt zowel technisch als economisch vaak voordelen. Denk aan meer draagvermogen en een kortere doorlooptijd van het project met minder transportbewegingen.

Programma van 16 juni – klik op link voor de presentatie

Op zoek naar vijf tot tien nieuwbouwprojecten

Voor de proeftuin Duurzame Grondstabilisatie is BouwCirculair op zoek naar vijf tot tien nieuwbouwprojecten van verschillende opdrachtgevers.

 

Aanmelden proeftuin

     
    Ik meld mij aan voor deelname aan de proeftuin:
    Proeftuin asfalt deklagenProeftuin wegfunderingProeftuin grondstabilisatieProeftuin FietsbruggenProeftuin constructie vloeren